KookJij

Dagschotel: peterselie-puree met appelcompote en bloedworst in ontbijtspek gewikkeld

Voor de liefhebbers van bloedworst.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dagschotel: peterselie-puree met appelcompote en bloedworst in ontbijtspek gewikkeld te bereiden

  1. Aardappelen in blokjes snijden deze beetgaar koken in licht gezouten water, giet af en pureer. Voeg olijfolie en kruiden toe meng zeer goed samen met de peterselie fijn gehakt. De appels schillen in blokjes snijden deze opstoven in een beetje boter en kaneel toevoegen. Draai het ontbijtspek rond de bloedworsten bak deze in boter gaar aan. Serveer zeer warm op bord.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
:-)
Erwin Elens

Erwin Elens zegt:
Wij hebben een trekhaak en momenteel nog een dakkoffer in bruikleen;-), dus meer dan voldoende plaats om wat te brengen:-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Mogen wel een aanhanger meenemen... Oh nee, we hebben geen trekhaak...
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Dat staat ook weer op het lijstje ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Nou, ik zeker! Alleen kennen wij deze hele worsten niet. Wel als broodbeleg, of anders ook wel in dikke plakken te verkrijgen. (Zo'n 8-10 cm doorsnee)
Volgende keer maar eens mee nemen uit den Belgiek ;-)