Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: gevulde hamburger op een bedje van duo groenten met puree
PT40M
Dagschotel: gevulde hamburger op een bedje van duo groenten met puree
Een heerlijk dagschotel: gevulde hamburger op een bedje van duo groenten met puree recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: gevulde hamburger op een bedje van duo groenten met puree te bereiden
Knolselder in kleine blokjes snijden deze in water leggen met een beetje citroensap om verkleuring tegen te gaan.
Wortelen in kleine blokjes snijden.
Stoof de groenten beetgaar aan in boter en kruid naar smaak, roer de suiker er onder.
Voor het vlees: snijd de wortelen, knolselder en ajuin eerst in blokjes, vervolgens in de cutter en laat enkele seconden zeer fijn malen.
Bereid het gehakt met de eikes, chapelure en kruiden zeer goed mengen.
Vervolgens de zeer fijn gehakte groenten eronder mengen, maak mooie balletjes en duw deze plat.
Bak de hamburger gaar in boter.
Aardappelen in licht gezouten water gaar koken, afgieten, pureren en kruiden voeg een scheut olijfolie toe en de peterselie. Meng alles goed onder elkaar.
Serveer alles zeer warm op bord.
Wortelen in kleine blokjes snijden.
Stoof de groenten beetgaar aan in boter en kruid naar smaak, roer de suiker er onder.
Voor het vlees: snijd de wortelen, knolselder en ajuin eerst in blokjes, vervolgens in de cutter en laat enkele seconden zeer fijn malen.
Bereid het gehakt met de eikes, chapelure en kruiden zeer goed mengen.
Vervolgens de zeer fijn gehakte groenten eronder mengen, maak mooie balletjes en duw deze plat.
Bak de hamburger gaar in boter.
Aardappelen in licht gezouten water gaar koken, afgieten, pureren en kruiden voeg een scheut olijfolie toe en de peterselie. Meng alles goed onder elkaar.
Serveer alles zeer warm op bord.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.