Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: vogelnestje op een bedje van spinazie met puree
PT40M
Dagschotel: vogelnestje op een bedje van spinazie met puree
Een heerlijk dagschotel: vogelnestje op een bedje van spinazie met puree recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: vogelnestje op een bedje van spinazie met puree te bereiden
Kook 4 eikes laat afkoelen en pel.
Gehakt mengen met eike, chapelure, mosterd en kruiden. Verdeel deze in 4 gelijke delen en duw plat, op elk deel gehakt een eike leggen en maak er een balletje van. Bak deze gaar aan in boter.
Aardappelen beetgaar koken in licht gezouten water met een koffielepel kurkuma, afgieten, pureren en kruiden voeg indien nodig melk en een beetje boter toe.
Spinazie goed wassen even blancheren en snij grof.
Ajuin, look zeer fijn snijden deze aanstoven in een beetje boter.
Voeg de spinazie toe en laat even verder sudderen als laatste de fijn gesneden tomaten toevoegen, kruid zeer goed met peper, zout en muskaatnoot.
Serveer alles zeer warm op bord.
Gehakt mengen met eike, chapelure, mosterd en kruiden. Verdeel deze in 4 gelijke delen en duw plat, op elk deel gehakt een eike leggen en maak er een balletje van. Bak deze gaar aan in boter.
Aardappelen beetgaar koken in licht gezouten water met een koffielepel kurkuma, afgieten, pureren en kruiden voeg indien nodig melk en een beetje boter toe.
Spinazie goed wassen even blancheren en snij grof.
Ajuin, look zeer fijn snijden deze aanstoven in een beetje boter.
Voeg de spinazie toe en laat even verder sudderen als laatste de fijn gesneden tomaten toevoegen, kruid zeer goed met peper, zout en muskaatnoot.
Serveer alles zeer warm op bord.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Gea Bruining zegt:
Dit gerecht gemaakt op mijn manier!
Gehakt aangemaakt met mijn kruiden en het eitje lekker ingepakt.
Ook de spinazie gehusseld met mijn dingen..
Dank je wel voor de inspiratie die ik door jouw recept kreeg!
Liefs xxx
Ank. zegt:
Heb vandaag de prei gehakt schotel gemaakt.
Erg lekker en makkelijk zeker voor mij die niet kan koken
Hilde Dumont zegt:
Hilde Dumont zegt: