KookJij

Dagschotel: vogelnestje op een bedje van spinazie met puree

Een heerlijk dagschotel: vogelnestje op een bedje van spinazie met puree recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dagschotel: vogelnestje op een bedje van spinazie met puree te bereiden

Kook 4 eikes laat afkoelen en pel.
Gehakt mengen met eike, chapelure, mosterd en kruiden. Verdeel deze in 4 gelijke delen en duw plat, op elk deel gehakt een eike leggen en maak er een balletje van. Bak deze gaar aan in boter.
Aardappelen beetgaar koken in licht gezouten water met een koffielepel kurkuma, afgieten, pureren en kruiden voeg indien nodig melk en een beetje boter toe.
Spinazie goed wassen even blancheren en snij grof.
Ajuin, look zeer fijn snijden deze aanstoven in een beetje boter.
Voeg de spinazie toe en laat even verder sudderen als laatste de fijn gesneden tomaten toevoegen, kruid zeer goed met peper, zout en muskaatnoot.
Serveer alles zeer warm op bord.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Gea, jouw recept ziet er verrukkelijk uit posten hé meid en we zijn er om elkaars recepten en inspiratie te delen. Musketiertje van mijne kant ook veel liefs xxx
Gea Bruining

Gea Bruining zegt:
Lieve Hilde,
Dit gerecht gemaakt op mijn manier!
Gehakt aangemaakt met mijn kruiden en het eitje lekker ingepakt.
Ook de spinazie gehusseld met mijn dingen..
Dank je wel voor de inspiratie die ik door jouw recept kreeg!
Liefs xxx
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Laat het je smaken ;-) Ank iedereen kan wel een beetje koken ;-)
Ank.

Ank. zegt:
Dank je wel, ga het zeker proberen .
Heb vandaag de prei gehakt schotel gemaakt.

Erg lekker en makkelijk zeker voor mij die niet kan koken
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Hallo Ank, eikes zijn gewoon eieren en chapelure is paneermeel ;-) groetjes van ons 3tjes
Ank

Ank zegt:
Het lijkt me een heerlijk recept maar sommigen ingrediënten ken ik niet. Wat zijn: eike en chapelure?