Recept
« Terug naar recepten
Vogelnestje op zijn paasbest
PT40M
Vogelnestje op zijn paasbest
Met simpele ingrediënten toch een feestlijk bordje.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Speciale gelegenheden - Pasen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vogelnestje op zijn paasbest te bereiden
- Gehakt mengen met de eieren, chapelure, kruiden en mosterd verdeel het gehakt in vijf porties. Neem de hard gekookte eieren en wikkel het gehakt rond de eieren. Bak deze gaar aan in boter. Aardappelen schillen in blokjes snijden deze in ruim water samen met een beetje zout en kurkuma beetgaar koken. Giet af en pureer deze goed kruiden roer er de melk en boter onder. Neem een ovenschotel beleg deze met bakpapier spuit mooie nestjes van de puree. Wortelen in fijne ringen snijden deze een tien tal min steamen. De fijn gesneden ajuin opstoven in een beetje boter voeg de mais, erwten en wortelen toe en breng goed op smaak. Voor de saus: broccoli zeer fijn snijden deze even aanstoven in een beetje boter voeg de room toe en warm deze goed op. Mix de saus en warm deze terug goed op terwijl men de blokjes kaas eronder mengd proef de saus indien nodig bijkruiden. Serveer alles zeer warm op bord.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Tanja Hermens zegt:
Anna Koudys zegt: