Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: surprise van de chef
PT40M
Dagschotel: surprise van de chef
Eerste vorst in het land tijd voor de heerlijke spruitjes.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: surprise van de chef te bereiden
- Bereiding van de saus: snij de sjalotjes fijn de spruiten in vier snijden stoof deze aan in boter en kruid naar smaak. Voeg de room toe en mix dit alles zeer goed, de fijn gesneden kervel toevoegen en terug aan de kook brengen. Indien nodig vocht toevoegen en bijkruiden. Gehakt bereiden met 1 ei, chapelure en kruiden maak er een broodje van. Sjalotjes pellen van de wortelen mooie vormpjes maken. Bak deze groenten samen met het gehakt gaar aan. De halve ajuin fijn gesneden samen met de rest van de wortel evenzeer fijn gesneden aanstoven in een beetje boter. Aardappelen beetgaar koken afgieten deze pureren en de gestoofde ajuin en wortel toevoegen roer er het andere ei onder een beetje melk en wat boter. Spuit er mooie toefjes van houd warm onder de grill. Spruiten beetgaar stoven in boter en kruiden. Dresseer alles op bord.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Anna Koudys zegt: