Klik op foto om te vergroten. Tijd van marinade niet in de bereidingstijd meegeteld.
Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: kalfsgebraad -schijfjes met wintergarnituren in een honing-dillemosterdsausje
PT62M
Dagschotel: kalfsgebraad -schijfjes met wintergarnituren in een honing-dillemosterdsausje
Een kleurrijk winterbordje.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
62 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: kalfsgebraad -schijfjes met wintergarnituren in een honing-dillemosterdsausje te bereiden
- Het vlees insmeren met twee soeplepels mosterd vevolgens kruiden met peper, zeezout, paprikapoeder, marjolein, rozemarijn, tijm leg in een braadslede. Vervolgens de porto, kalfsfond, laurier en kruidnagel toevoegen laat een nachtje marineren. Haal het vlees uit de marinade en dep droog bak deze even bruin aan in een beetje boter leg in een popere braadslede en voeg een deel van de marinade toe. Zet in een voorverwarmde oven op 160 gr en bak deze rosé gaar, Haal het vlees uit de braadslede wikkel in alluminium en laat tien min rusten voor het aansnijden. Witloof en spruiten gaar steamen de wortelen in staafjes snijden deze evenzeer steamen kruid naar smaak met peper, zeezout en muskaatnoot hou warm in de oven. Aardappelen schillen in grove stukken snijden deze beetgara koken in licht gezouten water, afgieten en pureren kruiden naar smaak met peper, zeezout en muskaatnoot. Roer er het ei onder samen met de boter spuit mooie toefjes en zet in de oven voor een goudbruin kleurtje. De tomaatjes in een beboterde schaal leggen en evenzeer in de oven plaatsen. Maak een roux van de boter, bloem en een deel van de marinade van het vlees voeg vervolgens de room toe en de mosterd. Serveer alles zeer warm op bord en werk af met de fijn gesneden kervel.
Anna Koudys zegt: