Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: konijnenbillen met natuur aardappelen verse groenten en een mosterdsausje
PT90M
Dagschotel: konijnenbillen met natuur aardappelen verse groenten en een mosterdsausje
Een heerlijk dagschotel: konijnenbillen met natuur aardappelen verse groenten en een mosterdsausje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: konijnenbillen met natuur aardappelen verse groenten en een mosterdsausje te bereiden
Konijn kruiden met peper en zout deze in bloem wentelen. Bak even aan in boter.
Het konijn in tajine of ketel gaar stoven met de porto, wildfond en kruiden.
Laat +/- 80 min op een klein vuur garen, haal het vlees uit de tajine ( houd warm ).
De jus even door de cutter of mixen met een staafmixer voeg de grove mosterd toe bind de saus.
Aardappelen in blokjes snijden en gaar koken licht gezouten water.
Wortelen en ajuin in blokjes snijden en gaar stoven.
Serveer dit gerecht zeer warm en werk af met gemalen peper en bladpeterselie.
Het konijn in tajine of ketel gaar stoven met de porto, wildfond en kruiden.
Laat +/- 80 min op een klein vuur garen, haal het vlees uit de tajine ( houd warm ).
De jus even door de cutter of mixen met een staafmixer voeg de grove mosterd toe bind de saus.
Aardappelen in blokjes snijden en gaar koken licht gezouten water.
Wortelen en ajuin in blokjes snijden en gaar stoven.
Serveer dit gerecht zeer warm en werk af met gemalen peper en bladpeterselie.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Hans de vos zegt:
Wist niet eens dat konijnen billen hebben.
Hier niet zo te koop.
Lijkt me wel lekker, doe mij maar 'n portie, kan ik het zelf bereiden.
grten
Hans
ps Bores en mezelf zijn 'rise and shine"