Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: sausje van pompoen met gestoofd witloof, natuuraardappelen en gerookte zalm
PT30M
Dagschotel: sausje van pompoen met gestoofd witloof, natuuraardappelen en gerookte zalm
Simpel gerechtje vlug klaar en overheerlijk lekker.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: sausje van pompoen met gestoofd witloof, natuuraardappelen en gerookte zalm te bereiden
- Pompoenblokjes opstoven in een beetje kokosvet, voeg de twee teentjes look uitgeperst toe. Gember zeer fijn snijden deze toevoegen evenzeer de kruiden laat op een zacht vuur sudderen. Mix deze ingredienten, warm goed op voeg room en honing toe. Aardappelen schillen en in vier snijden deze in licht gezouten water beetgaar koken. Witloof halveren de bittere kern verwijderen deze in de lengte nog eens halveren. Stoof aan in kokosvet kruiden met zeezout, peper en muskaatnoot. Schijven gerookte zalm oprollen deze even onder de grill om op te warmen. Neem een diep bord verdeel de saus erin vervolgens het witloof in het midden dresseren de aardappelen er rond evenzeer de gerookte zalm. Werk af met gemalen kaas en verse dille zeer fijn gesneden.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Hilde Dumont zegt:
Anna Koudys zegt:
Alweer een dikke 10!
Hilde Dumont zegt: