KookJij

Dagschotel: witloof met natuuraardappelen in een boursin-sausje en gerookte spekblokjes

Witloof een heerlijke groente je kan er mee experimenteren zowel warm als koud.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dagschotel: witloof met natuuraardappelen in een boursin-sausje en gerookte spekblokjes te bereiden

  1. Aardappelen in schillen deze in blokjes snijden, wassen en beetgaar koken in licht gezouten water. 4 pijlen witloof gaar steamen deze goed kruiden. De andere pijl witloof fijn snijden deze samen met het gerooktspek opbakken voeg de melk toe en de boursin goed roeren indien nodig bijkruiden. Serveer deze dagschotel zeer warm.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Dank je wel Jeannine, fijn om te horen ;-)
Jeannine Van Immerseel

Jeannine Van Immerseel zegt:
Weeral een geslaagd gerechtje Hilde, dit verhuist van de favorieten naar mijn persoonlijk kookboek.
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Dank je wel Tanja laat het smaken, groetjes Hilde
Tanja Hermens

Tanja Hermens zegt:
Mmm gestoomde witlof, alle smaak en vitamines er nog in en dan met dit lekkere boursin-speksausje, dat lijkt me echt heerlijk! Deze komt bij mijn favorieten! Wat heb je trouwens schattige spullen op de achtergrond! Mooi rood is niet lelijk! :-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Mijn favoriete groente!! Je kan er zo veel mee! Ik sla deze ook weer op ;-)