Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: witloofrolletjes met een puree speciaal en een zacht sausje
PT30M
Dagschotel: witloofrolletjes met een puree speciaal en een zacht sausje
Herfst het vallen van de bladeren wat smaakt dan een heerlijke dagschotel met witloof toch heerlijk.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: witloofrolletjes met een puree speciaal en een zacht sausje te bereiden
- Witloof halveren en beetgaar aanbakken in een beetje boter, rol elk stukje witloof in met de zalm en ham houd deze warm in de oven op 150 gr. Voor de saus: witloof fijn snijden sjalotje zeer fijn snijden de tomaat ontdoen van vruchtvlees snij de buitenkant van de tomaat in kleine blokjes. Stoof aan in een beetje boter goed kruiden voeg de room en kaas toe en meng alles goed onder elkaar. Aardappelen in blokjes snijden deze gaar koken ondertussen het fijn gesneden sjalotje, het vruchtvlees van de tomaat samen met de gerookte zalm en ham deze fijn gesneden even opstoven in boter. Dit alles onder de gepureerde aardappelen mengen en kruiden naar smaak. Dresseer alles zeer warm op bord.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.