Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: opgebakken aardappelen met een warme witloofsalade vergezeld van het haasje van het varken
PT30M
Dagschotel: opgebakken aardappelen met een warme witloofsalade vergezeld van het haasje van het varken
Een heerlijk dagschotel: opgebakken aardappelen met een warme witloofsalade vergezeld van het haasje van het varken recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: opgebakken aardappelen met een warme witloofsalade vergezeld van het haasje van het varken te bereiden
Voor de groenten: witloof grof snijden.
Appel in stukken snijden.
Tomaat in kwartjes verdelen.
Stoof het witloof met de appel beetgaar aan in een beetje boter, kruid naar smaak en voeg de tomaten toe evenzeer de likeur.
Voor de aardappelen: aardappelen in blokjes snijden en deze beetgaar koken in licht gezouten water, giet af.
Laat in een pan boter goed opwarmen, voeg de aardappelen toe evenzeer het uitgeperst teentje look en fijn gemalen sjalotjes. Goed kruiden met peper en zout en voeg de likeur toe. Bak de aardappelen goud bruin aan.
Varkenshaasje kruiden en rosé aanbakken.
Serveer alles zeer warm op bord.
Appel in stukken snijden.
Tomaat in kwartjes verdelen.
Stoof het witloof met de appel beetgaar aan in een beetje boter, kruid naar smaak en voeg de tomaten toe evenzeer de likeur.
Voor de aardappelen: aardappelen in blokjes snijden en deze beetgaar koken in licht gezouten water, giet af.
Laat in een pan boter goed opwarmen, voeg de aardappelen toe evenzeer het uitgeperst teentje look en fijn gemalen sjalotjes. Goed kruiden met peper en zout en voeg de likeur toe. Bak de aardappelen goud bruin aan.
Varkenshaasje kruiden en rosé aanbakken.
Serveer alles zeer warm op bord.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.