Klik op foto om te vergroten.
De tijd van de marinade is natuurlijk niet meeberekend met de bereidingstijd.
Recept
« Terug naar recepten
Tajine: konijn bedwelmd in een romig sausje
PT150M
Tajine: konijn bedwelmd in een romig sausje
Een heerlijk tajine: konijn bedwelmd in een romig sausje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tajine: konijn bedwelmd in een romig sausje te bereiden
Konijn in stukken snijden.
Ajuin halveren en in ringen snijden.
Look fijn snijden.
Appels in partjes verdelen.
Marineer de stukken konijn +/- 24 uur met alle ingredienten behalve de boter, en gorgonzola niet, zet de afgedekte pot in frigo.
Haal de stukken konijn uit de marinade en dep goed droog, wentel deze in bloem en bak deze aan alle kanten even aan in boter met olijfolie.
Verwarm de tajine zeer goed en voeg de marinade toe, vervolgens de aangebakken stukken konijn. Zet het vuur zeer laag en laat op een zacht pitje garen.
De laatste 30 min de kaas toevoegen en regelmatig alles voorzichtig omdraaien zodat de kaas vermengd word.
Serveer zeer warm met opgebakken aardappelen, frietjes of puree.
Ajuin halveren en in ringen snijden.
Look fijn snijden.
Appels in partjes verdelen.
Marineer de stukken konijn +/- 24 uur met alle ingredienten behalve de boter, en gorgonzola niet, zet de afgedekte pot in frigo.
Haal de stukken konijn uit de marinade en dep goed droog, wentel deze in bloem en bak deze aan alle kanten even aan in boter met olijfolie.
Verwarm de tajine zeer goed en voeg de marinade toe, vervolgens de aangebakken stukken konijn. Zet het vuur zeer laag en laat op een zacht pitje garen.
De laatste 30 min de kaas toevoegen en regelmatig alles voorzichtig omdraaien zodat de kaas vermengd word.
Serveer zeer warm met opgebakken aardappelen, frietjes of puree.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Hilde Dumont zegt:
Wat bedoel je met kommaatje??? hoor het wel van je groetjes van ons 3tjes ;-) :-)
p.s anders even de foto vergroten en de pijltjes volgen ;-) dan heb je een idee van de stukken konijn.
Frank Bierkens zegt:
Groetjes,
Frank!