Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: Confit de Canard in een sausje met puree, witloof en wortel
PT40M
Dagschotel: Confit de Canard in een sausje met puree, witloof en wortel
Confit de Canard du Sud-Quest France. Heerlijke eendenbillen uit blik, ben geen liefhebber van vlees uit bik maar deze zijn wel echt super lekker.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: Confit de Canard in een sausje met puree, witloof en wortel te bereiden
- Eerst en vooral het blik openen, verwarm de inhoud van het blik tot het vet vloeibaar is, deze niet gebruiken. Verwijder het vet en vel van de eend. Ajuin fijn snijden deze opstoven in een beetje boter voeg het uitgeperst teentje look toe, kruiden de fond en cognac laat even inkoken. Zeef de saus leg de eendenbillen in de saus en laat op een zacht vuur opwarmen. Wortelen schillen en deze in twee snijden, witloof halveren bak de groenten beetgaar aan in een beetje boter deze kruiden. Als laatste de champignons toevoegen en de suiker over de groenten strooien. Aardappelen beetgaar koken, afgieten deze goed kruiden, pureren het ei de fijn gesneden tomaat en rucola evenzeer fijn gesneden eronder mengen. Neem een vuurvaste schotel deze beboteren, spuit mooie rorentjes van de puree en zet onder de grill. Haal het vlees uit de saus en bind deze een beetje. Serveer alles zeer warm op bord.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Hilde Dumont zegt: