Klik op foto om te vergroten.
Recept uit de doos van onze sloebers 21 januari 2015
Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: een heerlijke winterkost ook al is de lente nu in het land
PT40M
Dagschotel: een heerlijke winterkost ook al is de lente nu in het land
Een receptje van enkele maanden geleden.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: een heerlijke winterkost ook al is de lente nu in het land te bereiden
- Appels schillen, klokhuis verwijderen snij de appels in blokjes. Stoof deze aan in een beetje boter met de suiker en kaneel als laatste de rozijnen toevoegen.
- Aardappelen beetgaar koken in licht gezouten water, giet af en pureer. Kruiden met peper, zout en muskaatnoot voeg een klontje boter toe.
- Bloedworsten en Luikse worst in stukken snijden deze gaar aanbakken in een beetje boter. Presenteer aales zeer warm op bord en werk af met gehakte peterselie.
Hilde Dumont zegt: