Wij hebben de taart lauw gegeten. maar is ook koud erg lekker.
De taart is ook heel lekker met appelschijfjes.
Recept
« Terug naar recepten
Heerlijke pruimentaart
PT30M
Heerlijke pruimentaart
Wilde snel iets lekker bij de koffie hebben. Ik had nog kwetsen (kleine stevige blauwe pruimen ) liggen. Op internet gezocht en dit heerlijke recept gevonden. Ik heb het recept aangepast aan onze smaak. Smaakte voortreffelijk.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
250 kCal energie
5 Gram eiwit
10 Gram vet
33 Gram koolhydraten
5 Gram eiwit
10 Gram vet
33 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Heerlijke pruimentaart te bereiden
- Oven voorverwarmen op 200 graden.
- Springvorm met boter invetten en met wat bloem of paneermeel bestrooien.
- Pruimen in tweeën snijden en pit verwijderen. Of appels schillen, klokhuis verwijderen en in vieren snijden.
- Ingrediënten voor het deeg in een kom door elkaar mixen. Deeg in de vorm doen.
- Halve pruimen of appels over het deeg verdelen.
- Plm. 45 - 50 minuten bakken net onder het midden in de oven tot de taart mooi goudbruin is.