Voor de koffiemiddag in het verzorgingstehuis in ons dorp bak ik regelmatig taarten samen met anderen.
Dit taartje is gemakkelijk te bakken en kan niet mislukken. Lekker met een dotje slagroom.
Recept
« Terug naar recepten
Citroen-yoghurttaartje met appel
PT25M
Citroen-yoghurttaartje met appel
Lekkere snelle appeltaart van roerdeeg. Fris van smaak door de citroen en heerlijk smeuïg door de yoghurt.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
325 kCal energie
5 Gram eiwit
12 Gram vet
48 Gram koolhydraten
5 Gram eiwit
12 Gram vet
48 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Tijdschrft Kochen&Geniessen Spezial Torten Hits & Feine Kuchen no.12
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Citroen-yoghurttaartje met appel te bereiden
- Springvorm (26 cm. doorsnede) invetten en met bloem bestuiven.
- Appels schillen, in vieren delen en klokhuis verwijderen. Appels inritsen met een vork of met een mesje licht insnijden.(zie foto)
- Meng de appels met 3 eetlepels citroensap om verkleuren te voorkomen.
- Oven voorverwarmen op 175 graden. (Hete lucht 150 graden).
- Zachte boter, suiker, citroenrasp en mespunt zout cremig mixen. Eieren één voor één erdoor roeren.
- Bloem en bakpoeder of zelfrijzend bakmeel afwisselend met de yoghurt en de rest van het citroensap door het ei/botermengsel kloppen.
- Deeg over de ingevette de springvorm verdelen.
- Appelstukken met de ronde kant naar boven dicht tegen elkaar in het deeg drukken. Bestrooien met (riet)-suiker.
Plm. 1 uur bakken in het midden van de voorverwamde oven.- Af laten koelen en bestrooien met poedersuiker.