Recept
« Terug naar recepten
Duo cake: Appel-kaneel en speculaascake
PT25M
Duo cake: Appel-kaneel en speculaascake
De onderste helft van de cake bestaat uit appel-kaneelcake en de bovenste helft van de cake uit beslag met speculaaskruiden. Een lekkere combinatie.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Duo cake: Appel-kaneel en speculaascake te bereiden
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Schil de appel. Verwijder het klokhuis. Snij de appel in kleine stukken. Roer kaneelpoeder en 1 eetlepel suiker door elkaar. Meng dit door de appelstukjes.
- Vet de cakevorm in met boter en bestuif deze met wat paneermeel.
- Mix de boter met de suiker en het zout tot een lichtgele massa (plm. 5 minuten mixen). Voeg één voor één de eieren toe. Steeds toevoegen als het vorige ei is opgenomen.
- Zeef het bakmeel en spatel dit door de ei-botermassa.
- Verdeel het deeg in tweeën. Schep door het ene deel voorzichtig de appel-kaneelstukjes. Verdeel dit onderin de cakevorm.
Roer de speculaaskruiden en de donkerbruine basterdsuiker door elkaar en schep dit door het overige deel van het cakebeslag.
Verdeel dit over het appelbeslag. - Zet de vorm in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de cake plm. 60 minuten.
Prik in de cake met bijvoorbeeld een sateprikker. Komt dee er schoon uit dan is de cake klaar,
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Deze cake past heel goed op Sinterklaasavond, maar smaakt ook goed in het najaar en de winter.