Recept
« Terug naar recepten
Kaiserschmarren met pruimencompote
PT25M
Kaiserschmarren met pruimencompote
Dit heerlijke Oostenrijkse nagerecht aten we vaak op skivakantie. Vorige week weer eens bij de lunch gemaakt toen we gasten hadden. Het is een soort dikke pannenkoek in stukken met rozijnen en rum.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Oostenrijk
Keuken:
Europese
Bron:
tijdschrift Essen und Trinken 11/1986
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaiserschmarren met pruimencompote te bereiden
- KAISERSCHMARREN : Rozijnen weken in lauwwarme rum.
- Eidooiers met melk, suiker en bloem kloppen tot een glad deeg. Even laten rusten.
- Eiiwitten met vanillesuiker goed stijf kloppen. Eiwitten voorzichtig door het deeg spatelen (niet kloppen).
- Helft van de boter in de koekenpan verhitten. Al het deeg erin gieten en bij niet te grote hitte aanbakken.
- Rozijnen laten uitlekken en over de pannenkoek verdelen.
- Kaiserschmarren in vieren delen en voorzichtig draaien. Daarbij de rest van de boter in de pan doen. Kaiserschmarren
goudbruin bakken. - Kaiserschmarren met behulp van 2 vorken of messen in grove stukken verdelen.
- PRUIMENCOMPÔTE : Pruimen uitlekken in een zeef.
- Pruimen met suiker, kaneel, citroensap en rum aan de kook brengen.
- Zodra de pruimen goed zacht worden en het vocht dikker begint te worden is de compôte klaar. Laten afkoelen en serveren bij de kaiserschmarren.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker met flink wat poedersuiker en de pruimen-compôte. Appelmoes smaakt er ook goed bij.