Recept
« Terug naar recepten
Bananenbrood met pecannoten
PT90M
Bananenbrood met pecannoten
Een snel en makkelijk recept voor als je wat rijpe banen hebt liggen waar je
geen weg mee weet. Ik heb de titel bananen brood zo gelaten omdat het
hier om een recept gaat dat niet van mijzelf is.
Zelf zou ik het eerder een cake noemen. Door de bananen wordt de cake
een beetje nat maar samen met het crunchy effect van de pecannoten is
het heel erg lekker.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Foodies, zelf aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bananenbrood met pecannoten te bereiden
- Vet de cakevorm in en bestrooi hem met suiker, hak 100 gram pecannoten grof, schil de bananen en snij ze in dunne schijfjes en verwarm de oven voor op 175 graden C.
- Doe de suiker, eieren, olie en de vanillesuiker in een kom en mix het tot een glad geheel.
- Voeg de bloem, kaneel, bakpoeder en zout toe en giet de karnemelk er in een straaltje bij terwijl je alles tot een mooi glad beslag mixt.
- Voeg de bananenstukjes en de gehakte pecannoten toe en spatel deze door het beslag.
- Doe het beslag in de vorm en druk de rest van de noten en voorzichtig in.
- Bak het brood 50-60 minuten in de onderste helft van de oven.
- Neem het brood uit de oven en laat het nog ongeveer 15 minuten in de vorm rusten.
- Haal het brood voorzichtig uit de vorm en laat het verder afkoelen.
- Bestrooi het brood voor het serveren met poedersuiker.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
TIP: Maak zelf je no waste vanillesuiker van gebruikte vanillestokjes. Doe deze samen met "gewone" suiker in een voorraadbus en je suiker gaat naar vanille smaken en ruiken.