Taart bestrooien met poedersuiker en serveren met stijf geslagen slagroom.
Je kunt hiervoor ook pruimen uit een pot (goed uitgelekt) of gedroogde pruimen gebruiken. Ik zou de gedroogde pruimen dan een nachtje voor weken, bijvoorbeeld in de amaretto. (Kan ook in appelsap of water)
De taart is met stukjes appel ook heel lekker denk ik!
Recept
« Terug naar recepten
Supersnelle pruimentaart met kruimels, amandelen en amaretto
PT45M
Supersnelle pruimentaart met kruimels, amandelen en amaretto
In de taart zit geen boter. De taart is gebakken met zonnebloemolie.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Supersnelle pruimentaart met kruimels, amandelen en amaretto te bereiden
- Oven voorverwarmen op 200 graden.
- Springvormbodem met bakpapier bekleden. Rand invetten en met bloem bestuiven. (Je kunt ook de hele vorm invetten en met bloem bestuiven)
- Pruimen halveren. Pit verwijderen en pruimen in vieren snijden. (Ik had pruimen uit de vriezer!)
- Van bloem, bakpoeder, kwark, melk, zonnebloemolie, 50 gram suiker, vanillesuiker en zout het deeg kneden. Je krijgt dan een heerlijk luchtig deeg. Hiermee de springvormbodem en rand bekleden.
- Helft van de amandelen over de bodem strooien.
Pruimen mengen met het custardpoeder. Over het amandelschaafsel in de vorm verdelen. - Eidooier, amaretto, suiker en rest amandelen door elkaar roeren. Hiervan vlokken over de pruimen verdelen.
- Rand iets over de pruimen vouwen.
- Taart iets onder het midden in de voorverwarmde oven 30 - 40 minuten bakken. Mocht de rand te donker worden, taart dan afdekken met bakpapier.