Recept
« Terug naar recepten
Dessert: bananentaart
PT40M
Dessert: bananentaart
Taartje met banaan.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dessert: bananentaart te bereiden
Oven voorverwarmen op 200°C.
Maak de vanillepudding klaar maar met 400 ml melk en een scheut amaretto. Laat deze afkoelen.
De bananen in schijven snijden en laten marineren in amaretto.
Klop het ei met suiker, melk (lauw) en boter goed op, voeg de gezeefde bloem en bakpoeder toe en het snuifje zout dit alles goed kneden.
Bestrooi het aanrecht met bloem en kneed het deeg goed indien nodig bloem toevoegen het deeg mag niet meer plakken. Rol het deeg goed uit leg deze in een taartvorm bedekt met bakpapier duw het deeg goed aan en rol met de deegrol de rest van het deeg van de taartvorm .
Laat een half uur rusten onder een vochtige handdoek.
Vul de taartvorm met de pudding de stukjes banaan erop dresseren. Overschot van het deeg heel dun uitrollen en over de taartvorm leggen druk deze een beetje vast aan de rand van de taart knip enkele gaatjes in het deksel. Bak deze taart 30 min. in de voorverwarmde oven. Haal even uit...
Klop het eitje met suiker en de marinade van de banaan goed los. Bestrijk de taart goed met deze mengeling en bak nog een tiental minuten.
Haal de taart uit de oven en laat afkoelen in taartvorm.
Werk de taart af met poedersuiker.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.