KookJij

Rijst met slagroom

Een heerlijk rijst met slagroom recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rijst met slagroom te bereiden

Breng de rijst aan de kook in water met het snuifje zout laat 2à3 min doorkoken.
Giet de rijst in eeen vergiet,spoelen met koud water.
Doe de melk in de kookpot met de boter ,suiker en de vanillesuiker en tenslotte de rijst.
Breng het geheel terug aan de kook en laat verder heel zachtjes sudderen tot het vocht bijna volledig is opgeslorpt.
Regelmatig roeren.
Laten afkoelen en slagroom eronder roeren.
Verdeel de rijst in kommetjes en garneer af met vers fruit.
Fris opdienen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Hallo Petra,je neemt een blik slagroom +/-500ml ofwel tetra bus slagroom van 500ml.Groetjes van ons 3 :);):p
Petra

Petra zegt:
Hoeveel zit er in een blik slagroom.