Recept
« Terug naar recepten
Rijst met slagroom
PT45M
Rijst met slagroom
Een heerlijk rijst met slagroom recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rijst met slagroom te bereiden
Breng de rijst aan de kook in water met het snuifje zout laat 2à3 min doorkoken.
Giet de rijst in eeen vergiet,spoelen met koud water.
Doe de melk in de kookpot met de boter ,suiker en de vanillesuiker en tenslotte de rijst.
Breng het geheel terug aan de kook en laat verder heel zachtjes sudderen tot het vocht bijna volledig is opgeslorpt.
Regelmatig roeren.
Laten afkoelen en slagroom eronder roeren.
Verdeel de rijst in kommetjes en garneer af met vers fruit.
Fris opdienen.
Giet de rijst in eeen vergiet,spoelen met koud water.
Doe de melk in de kookpot met de boter ,suiker en de vanillesuiker en tenslotte de rijst.
Breng het geheel terug aan de kook en laat verder heel zachtjes sudderen tot het vocht bijna volledig is opgeslorpt.
Regelmatig roeren.
Laten afkoelen en slagroom eronder roeren.
Verdeel de rijst in kommetjes en garneer af met vers fruit.
Fris opdienen.
derbyke zegt: