Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
In plaats van bloem en bakpoeder kun je ook zelfrijzend bakmeel gebruiken.
Wil en een grotere taart bakken van bijvorbeeld 26 cm doorsnede? Verdubbel dan de hoeveelheden.
Recept
« Terug naar recepten
Rabarbertaart met sinaasappel en amandelen
PT20M
Rabarbertaart met sinaasappel en amandelen
Rabarbertijd, dus tijd om iets met rababer te doen. Op internet stuitte ik op het recept van dit kleine rabarbertaartje. Niet te moeilijk te maken. Het roerdeeg (lijkt op cakedeeg) is snel gemaakt. Daarna gaat het deeg met de rabarber de oven in en wordt daarna afgebakken met een heerlijke amandellaag van gemalen en gechaafde amandelen.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Allerhande
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rabarbertaart met sinaasappel en amandelen te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
- Vet de springvorm in met boter en bestrooi de vorm met wat bloem.
- Rasp de schil van de sinaasappel. Pers de helft van de sinaasappel uit.
- Snijd de rabarber in kleine stukjes. Meng de rabarber met de helft van het sinaasappelrasp, 1 eetlepel basterdsuiker en 1 zakje vanillesuiker. (Let op !!: niet te lang laten staan dan wordt de rabarber te vochtig en mislukt je taart)
- Klop in een andere kom 150 gram zachte boter, 150 gram basterdsuiker en 1 zakje vanillesuiker tot een crèmekleurige massa.
- Klop de eieren er één voor één door.
- Klop de gemalen amandelen, het gezeefde bloem + bakpoeder en het sinaasappelsap er in gedeelten door.
- Doe het beslag over in de ingevette vorm, strijk de bovenkant glad.
- Laat de rabarber uitlekken in een zeef. Verdeel de rabarber over het beslag.
- Bak de taart plm. 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
- Smelt intussen de rest van de boter (25 gram).
- Meng de andere helft van het sinaasappelrasp, 1 eetlepel basterdsuiker en de geschaafde amandelen door de gesmolten boter.
- Schakel de oven terug naar 175 graden boven- en onder-warmte.
- Verdeel het amandelmengsel over de taart en bak de taart nog plm. 30 tot 35 minuten tot de taart gaar is en lichtbruin. (Prik in de taart met een satéprikker, blijft er niets aan hangen dan is de taart klaar.)