Recept
« Terug naar recepten
Chipolata : Boerenkost apart gepresenteerd
PT35M
Chipolata : Boerenkost apart gepresenteerd
Een heerlijk chipolata : boerenkost apart gepresenteerd recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chipolata : Boerenkost apart gepresenteerd te bereiden
Bak de chipolata's aan weerszijden gaar.
Aardappelen koken, afgieten en pureren. Mengen met het eitje, een beetje boter en kruiden met peper, zout , nootmuskaat en een beetje gehakte peterselie.
Wortelen en de sjalotten grof snijden. Deze opstoven in een beetje boter en kruiden met peper, gehakte peterselie, tijm, peper en de suiker.
Komkommer in schijven snijden.
Neem een vuurvaste schotel deze invetten met boter.
Uitsteekvormen evenzeer invetten vullen met een laagje puree vervolgens de komkommer een laagje wortelen en nogmaals puree als laatste de overschot van de wortel. Bestrooi met de gemengde chapelure en een beetje boter.
Zet deze in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 10 min.
Chipolata op bord, de puree met groenten erboven op " voorzichtig uit de uitsteekvorm verwijderen ".
Werk af met peterselie, balsamico en peper.
Aardappelen koken, afgieten en pureren. Mengen met het eitje, een beetje boter en kruiden met peper, zout , nootmuskaat en een beetje gehakte peterselie.
Wortelen en de sjalotten grof snijden. Deze opstoven in een beetje boter en kruiden met peper, gehakte peterselie, tijm, peper en de suiker.
Komkommer in schijven snijden.
Neem een vuurvaste schotel deze invetten met boter.
Uitsteekvormen evenzeer invetten vullen met een laagje puree vervolgens de komkommer een laagje wortelen en nogmaals puree als laatste de overschot van de wortel. Bestrooi met de gemengde chapelure en een beetje boter.
Zet deze in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 10 min.
Chipolata op bord, de puree met groenten erboven op " voorzichtig uit de uitsteekvorm verwijderen ".
Werk af met peterselie, balsamico en peper.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
derbyke zegt:
bametz-saffrie zegt:
wél chipolata worstjes,maar dan van kippengehakt gemaakt.De andere varianten genoemd door WOUROS ken ik wel:D
Liske zegt:
wouros zegt:
Derbyke ik geniet altijd van je recepten en mooie foto's: chapeau!
assy54 zegt:
derbyke zegt:
derbyke zegt:
Dank je voor het fijne complimentje .Groetjes van ons 3 :);):p