KookJij

Pasta met kip in een romig tomatensausje

Een heerlijk pasta met kip in een romig tomatensausje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Belleke & Fijnproever & Derbyke & Elmo
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pasta met kip in een romig tomatensausje te bereiden

Gehakt mengen met het eike, chapelure een beetje kippenkruiden, halve koffielepel komijn en een halve koffielepel gember.
Maak er een broodje van en bak deze gaar aan, snij deze in blokjes.
Pasta beet gaar koken in licht gezouten water met een beetje olijfolie.
Ajuin in blokjes snijden.
Look zeer fijn snijden.
Champignons in vier snijden.
Bak deze aan samen met de kippenblokjes.
Voeg de gezeefde tomaten toe evenzeer de gehaktblokjes en kruid verder af.
Laat op een zacht vuur sudderen en voeg de room toe.
Serveer dit gerecht zeer warm en werk af met de rucola, peterselie en gemalen kaas.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Hallo Mimi, dank je voor de lieve woorden en complimentjes. Fijn om te horen dat dit pasta gerecht in de smaak viel. We zijn er om elkaars gerechten op Kookjij te delen, hopelijk geniet je mama er evenzeer van. Groetjes van ons 3tjes en een fijn weekend ;-) :-)
Mimi Emmanouil

Mimi Emmanouil zegt:
Lieve Hilde ,
Ik heb gisteren uw lekkere receptje pasta met kip gemaakt. En ik moet zeggen als pastaliefhebber, het is gewoon ZALIG ! Ik heb alleen de kaas achterwege gelaten, want ik heb een grote allergie voor alle kazen. Maar toch was uw receptje om je vingers van af te likken . Zo lekker dat ik het deze week voor mijn gehandicapte mama ga maken. Die was ook verzot van de pasta met kip en een romige tomatensausje. mjam ! mjam LEKKER. Dank u vriendelijk voor het delen van " al" uw receptjes. Vriendelijke groetjes van Mimi.
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Florence, heel simpel een eike is een ei. Chapelure een beetje moeilijker wij noemen het ook paneermeel. Hopelijk ben je een beetje verder geholpen. Groetjes van ons 3tjes ;) :-)
Florence

Florence zegt:
Beste hilde, wat is eike en chapelure?