Klik op foto om te vergroten.
Het gerecht op de foto werd vandaag geserveerd met puree en appel gevuld met rode kool.
Natuurlijk kan je er ook frietjes met een frisse salade en cruditeiten bij serveren.
Recept
« Terug naar recepten
Stoofpotje: Moeder Overste Tripel
PT150M
Stoofpotje: Moeder Overste Tripel
Een heerlijk stoofpotje: moeder overste tripel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpotje: Moeder Overste Tripel te bereiden
Ajuinen in halve ringen snijden.
Look fijn snipperen.
Deze in een stoofpot op laag vuur opzetten in een beetje boter.
Runderstoofvlees goed aanbakken in boter, toevoegen in de stoofpot.
Americain mengen met mosterd, eike en chapelure maak er balletjes van en bak evenzeer even aan en voeg deze evenzeer in de stoofpot samen met de champignons.
Kruid deze stoofpot naar smaak met boven vermelde kruiden en voeg het blokje bouillon toe.
Zeker het flesje Moeder Overste niet vergeten.
Laat dit alles op een heel klein vuur zachtjes sudderen uiteraard met deksel op de stoofpot.
Look fijn snipperen.
Deze in een stoofpot op laag vuur opzetten in een beetje boter.
Runderstoofvlees goed aanbakken in boter, toevoegen in de stoofpot.
Americain mengen met mosterd, eike en chapelure maak er balletjes van en bak evenzeer even aan en voeg deze evenzeer in de stoofpot samen met de champignons.
Kruid deze stoofpot naar smaak met boven vermelde kruiden en voeg het blokje bouillon toe.
Zeker het flesje Moeder Overste niet vergeten.
Laat dit alles op een heel klein vuur zachtjes sudderen uiteraard met deksel op de stoofpot.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
Ofwel: gehakte biefstuk;)
slaatje zegt:
derbyke zegt:
slaatje zegt:
derbyke zegt:
slaatje zegt:
derbyke zegt: