Recept
« Terug naar recepten
Pasta met bouletten in een tomatensausje bestrooit met oude Brugse kaas
PT30M
Pasta met bouletten in een tomatensausje bestrooit met oude Brugse kaas
Streekbeschrijving: Moorslede, in het hart van West-Vlaanderen
Uiterlijk: ronde kaas van 12 kg met een zwarte gecoate korst
Doorsnede: 40 cm
Bewaring: koelkast
Versnijding: in sneetjes en blokjes
Dranken: Brugse Tripel, Straffe Hendrik of een pittige rode wijn
Tip: aperitiefblokje, pittig beleg, in gerechten.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta met bouletten in een tomatensausje bestrooit met oude Brugse kaas te bereiden
- Gehakt mengen met kruiden, ei en chapelure. Rol er bouletten van en bak deze gaar aan in boter.
- Pasta beetgaar koken in licht gezouten water.
- Wortel in fijne schijven snijden, ajuin in blokjes snijden, look zeer fijn hakken. Stoof deze aan in een beetje boter voeg de tomatenblokjes op sap toe en kruid naar smaak. Voeg de bouletten toe en laat even op een zacht vuur sudderen.
- Serveer alles zeer warm op bord en bestrooi met de overheerlijke kaas.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Anna Koudys zegt: