Recept
« Terug naar recepten
Soep van de dag: kalkoen-tomaten- soep
PT90M
Soep van de dag: kalkoen-tomaten- soep
Een soepje voor de paasdagen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Speciale gelegenheden - Pasen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soep van de dag: kalkoen-tomaten- soep te bereiden
- Tomaten ontdoen van vel, deze samen met het water en de kruiden evenzeer de tabasco en uitknepen look in een grote ketel op het vuur zetten. De onderbout even met een beetje boter aan alle kanten bruin bakken voeg deze bij de tomaten mengeling. Breng aan de kook zet het vuur lager en laat op een zacht vuur verder sudderen. De groenten zeer fijn snijden en opstoven in een beetje boter. Maak van het kakoengehakt samen met de chapelure soepballetjes. Haal de bout uit de bouillon en laat even afkoelen ondoe van de beentjes en maak fijne sliertjes van de kalkoen. Zeef de bouillon voeg deze bij de groenten breng opnieuw aan de kook, voeg de balletjes en het vlees toe. Serveer deze soep zeer warm.