Klik op foto om te vergroten.
Recept uit de doos van onze sloebers 20 januari 2015
Recept
« Terug naar recepten
Soep: kervel-wortel met blokjes boterhamworst
PT30M
Soep: kervel-wortel met blokjes boterhamworst
Boterhamworst is een worst gemaakt van gemalen varkensvlees als hoofdbestandsdeel, soms ook met rundvlees, aangevuld met andere ingrediënten. De worst wordt onder meer genuttigd als broodbeleg, als snack of als bestanddeel van een maaltijd.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soep: kervel-wortel met blokjes boterhamworst te bereiden
- Wortelen in blokjes snijden, ajuin in blokjes snijden. Porei en selder fijn snijden. Aardappel in blokjes snijden stoof de groenten aan in boter en kruid met peper en currypoeder. Voeg de bouillon toe en laat op een matig vuur sudderen. Mix de soep er mogen nog stukjes groenten te zien zijn. Breng terug aan de kook en voeg de kervel toe evenzeer de blokjes boterhamworst. Serveer zeer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
https://www.kookjij.nl/recepten/prutje-heerlijk-voor-op-brood
Jeannine Van Immerseel zegt: