Recept
« Terug naar recepten
Soep : winters decembersoepje
PT30M
Soep : winters decembersoepje
Een heerlijk soep : winters decembersoepje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soep : winters decembersoepje te bereiden
Spruitjes : buitenste blaadjes verwijderen, heel laten.
Ajuin halveren en in ringen snijden.
Porei in ringen snijden.
Selder fijn snijden.
Wortel in blokjes snijden.
Aardappel in blokjes snijden.
Tomaat in iets groter blokjes snijden.
Boter laten smelten de gesneden groenten toevoegen en de spruiten. Op een zacht vuur laten sudderen, voeg regelmatig de bouillon toe.
Laat ± 10 min. voor het opdienen de soep opkoken en voeg de vermicelli toe, zet het vuur lager en laat de tomatenblokjes de laatste 5 min. mee sudderen. Indien nodig beetje bij kruiden met peper.
Serveer zeer warm en werk af met een takje peterselie.
Ajuin halveren en in ringen snijden.
Porei in ringen snijden.
Selder fijn snijden.
Wortel in blokjes snijden.
Aardappel in blokjes snijden.
Tomaat in iets groter blokjes snijden.
Boter laten smelten de gesneden groenten toevoegen en de spruiten. Op een zacht vuur laten sudderen, voeg regelmatig de bouillon toe.
Laat ± 10 min. voor het opdienen de soep opkoken en voeg de vermicelli toe, zet het vuur lager en laat de tomatenblokjes de laatste 5 min. mee sudderen. Indien nodig beetje bij kruiden met peper.
Serveer zeer warm en werk af met een takje peterselie.