KookJij

Soep: groenten met zwarte pens

Een heerlijk soep: groenten met zwarte pens recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
  2. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Soep: groenten met zwarte pens te bereiden

Snij de groenten in stukken en stoof even aan in boter voeg de bouillon toe en laat op een matig vuur sudderen.
Snij de zwarte pens in schijven leg op een bakplaat en grill deze aan beide zijden.
Mix de soep en breng aan de kook.
Serveer de soep zeer warm en werk af met mosterd, peterselie, fijn gesnipperde bieslook en zwarte pens.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Gerda

Gerda zegt:
Haha, ik zie nu pas dat Anna het ook al gevraagd had, ik eet gebakken bloedworst altijd met appel en uien, in ruim boter gebakken, en dan lekker soppen met een boterham. mmmmmmmmmmmmm
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Dank je wel Gerda, inderdaad zwarte pens is bloedworst ;-)
Gerda

Gerda zegt:
Help Hilde, wat is zwarte pens, is dat vergelijkbaar met bloedworst? Ik ben altijd weer verrast door jouw recepten, waar haal je het vandaan, Respect hoor.
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Dank, heer Elens voor de uitleg.
Bloedworst eet ik graag gebakken met appel, bij de rode kool. Maar dit lijkt me ook een lekkere combinatie.
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Zwarte pens, is dat bloedworst bij ons Hollanders? ;-)