Recept
« Terug naar recepten
Vlees: gehaktballetjes in een apart tomatensausje
PT45M
Vlees: gehaktballetjes in een apart tomatensausje
Deze tomatensaus heerlijk met gehaktballetjes maar laat jullie fantasie de vrije loop ook heerlijk met gevogelte of wie weet met een heerlijk stukje vis.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vlees: gehaktballetjes in een apart tomatensausje te bereiden
- Meng het gehakt met het eike en chapelure deze naar smaak kruiden en balletjes draaien, bak deze even aan in boter.
- Ajuin in blokjes snijden, olijven halveren, wortelen in blokjes snijden eveneens de appel, look door de perser doen. Stoof aan in een beetje boter goed kruiden de tomatencoulis, suiker, honing en tomatenpuree toevoegen. Laat op een middelmatig vuur sudderen en voeg de balletjes toe. Mijn vriendin zegt laat deze samen trouwen voor een heerlijke sausje met balletjes. Serveer dit gerecht met pasta of aardappelpuree.