Recept
« Terug naar recepten
Saus: pompoen-tomatensaus met balletjes pittig gekruid
PT40M
Saus: pompoen-tomatensaus met balletjes pittig gekruid
Pompoen en tomaat een duootje voor een heerlijk sausje.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Saus: pompoen-tomatensaus met balletjes pittig gekruid te bereiden
- Gehakt mengen met het eike, chapelure en kruiden met oregano en cayennepeper maak er mooie balletjes van. bk deze even aan in boter. Pompoen in kleine blokjes snijden, ajuin in blokjes snijden de look door de lookperser doen. Stoof dit alles aan in een beetje boter, voeg de tomatenblokjes en gezeefde tomaten toe. Laat op een zacht vuur sudderen goed naar smaak kruiden en de balletjes toevoegen. Serveer deze saus met balletjes zeer warm. Deze balletjes in de heerlijke saus kan geserveerd worden zowel bij pasta, rijst of aardappelen.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Lena Stam zegt:
Dit ziet er heerlijk uit, ik weet wat chapelure is (paneermeel), maar ik weet niet wat eike is. Kan iemand dit voor mij vertalen?
groetjes, Lena
Hilde Dumont zegt: