KookJij

Saus: pompoen-tomatensaus met balletjes pittig gekruid

Pompoen en tomaat een duootje voor een heerlijk sausje.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Saus: pompoen-tomatensaus met balletjes pittig gekruid te bereiden

  1. Gehakt mengen met het eike, chapelure en kruiden met oregano en cayennepeper maak er mooie balletjes van. bk deze even aan in boter. Pompoen in kleine blokjes snijden, ajuin in blokjes snijden de look door de lookperser doen. Stoof dit alles aan in een beetje boter, voeg de tomatenblokjes en gezeefde tomaten toe. Laat op een zacht vuur sudderen goed naar smaak kruiden en de balletjes toevoegen. Serveer deze saus met balletjes zeer warm. Deze balletjes in de heerlijke saus kan geserveerd worden zowel bij pasta, rijst of aardappelen.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Heerlijk pittig hé Anna echt iets voor jou ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Een eike is een eitje, vers van de pers ;-)
Groetjes en een fijn weekend!
Anna.
Lena Stam

Lena Stam zegt:
Hallo Hilde,
Dit ziet er heerlijk uit, ik weet wat chapelure is (paneermeel), maar ik weet niet wat eike is. Kan iemand dit voor mij vertalen?
groetjes, Lena
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Wat een leuk idee, Hildeke! Écht een gerechtje voor mij! :-)