Klik op foto om te vergroten.
Recept uit de doos van Derbyke & Elmo maart 2013
Recept
« Terug naar recepten
Soep van de dag: tomaten bloemkoolsoepje pittig gekruid
PT30M
Soep van de dag: tomaten bloemkoolsoepje pittig gekruid
Een heerlijk soep van de dag: tomaten bloemkoolsoepje pittig gekruid recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soep van de dag: tomaten bloemkoolsoepje pittig gekruid te bereiden
Bloemkool in roosjes verdelen. Porei in ringen snijden. Aardappel in blokjes snijden.
Ajuinen fijn snijden, selder in fijne ringen snijden.
Houd enkele roosjes bloemkool apart voor afgarnering.
Stoof de groenten aan in boter voeg de gezeefde tomaten toe en laat op een zacht vuur sudderen terwijl men regelmatig de bouillon toevoegt.
Mix de soep en kruid verder af met peper, zeezout, chilipoeder, tabasco en Engelse saus. Warm de soep terug op tegen het koopunt en voeg de roosjes bloemkool toe.
Voor het opdienen de tomaatjes even in kokend water leggen om op te warmen.
Serveer de soep zeer warm en werk af met de tomaatjes en bladpeterselie.
Ajuinen fijn snijden, selder in fijne ringen snijden.
Houd enkele roosjes bloemkool apart voor afgarnering.
Stoof de groenten aan in boter voeg de gezeefde tomaten toe en laat op een zacht vuur sudderen terwijl men regelmatig de bouillon toevoegt.
Mix de soep en kruid verder af met peper, zeezout, chilipoeder, tabasco en Engelse saus. Warm de soep terug op tegen het koopunt en voeg de roosjes bloemkool toe.
Voor het opdienen de tomaatjes even in kokend water leggen om op te warmen.
Serveer de soep zeer warm en werk af met de tomaatjes en bladpeterselie.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Hilde Dumont zegt:
Gea Bruining zegt:
Heerlijk!
Dank je wel en sterkte maar weer met het "pootje"
Gea
jack zegt: