Recept
« Terug naar recepten
Soep van de dag: echte boerentomatensoep
PT30M
Soep van de dag: echte boerentomatensoep
Een heerlijk soep van de dag: echte boerentomatensoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
derbyke, Elmo & Blondy
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soep van de dag: echte boerentomatensoep te bereiden
Porei in ringen snijden.
Selder in ringen snijden.
Wortelen halveren en in ringen snijden.
Ajuin en aardappel in blokjes snijden.
Courgette in blokjes snijden.
Kool in stukken snijden.
Stoof deze groenten aan in boter samen met de spekblokjes.
Voeg de bouillon, tabasco en gezeefde tomaten toe en laat op een zacht vuur sudderen.
Als laatste de erwten en mais toevoegen.
Serveer de boerensoep zeer warm en garneer het bord af.
Serveer met heerlijk warm stokbrood met kruidenboter.
Selder in ringen snijden.
Wortelen halveren en in ringen snijden.
Ajuin en aardappel in blokjes snijden.
Courgette in blokjes snijden.
Kool in stukken snijden.
Stoof deze groenten aan in boter samen met de spekblokjes.
Voeg de bouillon, tabasco en gezeefde tomaten toe en laat op een zacht vuur sudderen.
Als laatste de erwten en mais toevoegen.
Serveer de boerensoep zeer warm en garneer het bord af.
Serveer met heerlijk warm stokbrood met kruidenboter.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Hilde Dumont zegt:
Hilde Dumont zegt: