Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: gevulde bol-courgette met lente groenten
PT40M
Dagschotel: gevulde bol-courgette met lente groenten
Een heerlijk dagschotel: gevulde bol-courgette met lente groenten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: gevulde bol-courgette met lente groenten te bereiden
Aardappelen beetgaar koken met de fijn gesneden look en kurkuma.
Wortelen met de mandoline in schijven snijden.
Courgetten uithollen het vruchtvlees bij houden voor een heerlijk soepje. De courgette in een voorverwarmde oven op 180 gr laten garen.
Wortelen met een ajuin fijn gesneden opstoven en kruiden voeg de erwten toe.
Voor het vlees: champignons in schijven snijden de ajuin in blokjes snijden deze even aanbakken in een beetje boter en de uitgeperste limoen toevoegen.
Kalkoenblokjes aanbakken in een beetje boter deze kruiden met de kippenkruiden.
Deze ingrediënten samen mengen met de room en melk en op een matig vuur laten sudderen.
Bij kruiden naar smaak met peper en zeezout.
Aardappelen pureren en kruiden met peper, muskaatnoot en zeezout indien nodig een beetje boter toevoegen.
Serveer alles zeer warm op bord en garneer af.
Wortelen met de mandoline in schijven snijden.
Courgetten uithollen het vruchtvlees bij houden voor een heerlijk soepje. De courgette in een voorverwarmde oven op 180 gr laten garen.
Wortelen met een ajuin fijn gesneden opstoven en kruiden voeg de erwten toe.
Voor het vlees: champignons in schijven snijden de ajuin in blokjes snijden deze even aanbakken in een beetje boter en de uitgeperste limoen toevoegen.
Kalkoenblokjes aanbakken in een beetje boter deze kruiden met de kippenkruiden.
Deze ingrediënten samen mengen met de room en melk en op een matig vuur laten sudderen.
Bij kruiden naar smaak met peper en zeezout.
Aardappelen pureren en kruiden met peper, muskaatnoot en zeezout indien nodig een beetje boter toevoegen.
Serveer alles zeer warm op bord en garneer af.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Anna Koudys zegt: