Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: mienestjes met kip en groenten vergezeld van een sausje pittig gekruid
PT40M
Dagschotel: mienestjes met kip en groenten vergezeld van een sausje pittig gekruid
Mie wordt op authentieke wijze gemaakt van de beste kwaliteit tarwe, zonder extra toevoegingen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: mienestjes met kip en groenten vergezeld van een sausje pittig gekruid te bereiden
- Pompoen in kleine blokjes snijden evenzeer de courgette. Sjalotjes fijn snijden, look zeer fijn snijden. Stoof deze even aan in een beetje boter voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Mix de deze ingredienten indien nodig bijbinden. Ajuin halverenen in schijven snijden. Courgette in blokjes snijden, porei in zeer fijne reepjes snijden, champignons in schijven snijden de paprika in blokjes snijden. Kippenblokjes gekruid even opwokken in de wokpan met olijfolie voeg de groenten toe en wok deze knapperig aan. De mienestjes +/- 8 min koken in licht gezouten water. Serveer alles zeer warm op bord.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.