Recept
« Terug naar recepten
Mosselen pittig gekruid met pasta en groenten vergezeld van gorgonzola
PT30M
Mosselen pittig gekruid met pasta en groenten vergezeld van gorgonzola
Een heerlijk rosétje erbij voor de liefhebbers.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosselen pittig gekruid met pasta en groenten vergezeld van gorgonzola te bereiden
Mosselen bereiden: deze ontdoen van baard en meerder malen goed spoelen.
Ajuin in ringen snijden. Courgette in grove stukken snijden.
Neem een grote ketel, groenten eerst in de ketel samen met de uitgeperste look goed kruiden, vervolgens de mosselen er boven op.
Rosé en olijfolie toevoegen, breng aan de kook schud meerdere malen op.
Pasta beetgaar koken in ruim water met de visbouillon.
Bereiding groenten:
Sjalotjes in blokjes snijden.
Champignons in vier snijden.
Courgette in blokjes snijden.
Tomaatjes in vier snijden.
Rucola fijn hakken.
Champignons, sjalot, courgette in olijfolie even aanbakken deze goed kruiden en limoensap toevoegen evenzeer de mierikswortelpasta.
Voeg de pasta toe, gorgonzola, tomaatjes en rucola.
De mosselen verwijderd van schelp evenzeer toevoegen.
Serveer zeer warm en werk af met een stuk gorgonzola, rucola en mosselen in schelp.
Ajuin in ringen snijden. Courgette in grove stukken snijden.
Neem een grote ketel, groenten eerst in de ketel samen met de uitgeperste look goed kruiden, vervolgens de mosselen er boven op.
Rosé en olijfolie toevoegen, breng aan de kook schud meerdere malen op.
Pasta beetgaar koken in ruim water met de visbouillon.
Bereiding groenten:
Sjalotjes in blokjes snijden.
Champignons in vier snijden.
Courgette in blokjes snijden.
Tomaatjes in vier snijden.
Rucola fijn hakken.
Champignons, sjalot, courgette in olijfolie even aanbakken deze goed kruiden en limoensap toevoegen evenzeer de mierikswortelpasta.
Voeg de pasta toe, gorgonzola, tomaatjes en rucola.
De mosselen verwijderd van schelp evenzeer toevoegen.
Serveer zeer warm en werk af met een stuk gorgonzola, rucola en mosselen in schelp.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Hilde Dumont zegt: