KookJij

Aardappel-ovenschotel

Een heerlijk aardappel-ovenschotel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappel-ovenschotel te bereiden

Aardappelen in schijven snijden.
Ajuin halveren en in ringen snijden.
Wortelen in in ringen snijden.
Neem een beboterde vuurvaste schotel beleg de bodem met aardappelen, ajuin, wortelen, ajuin en eindig met aardappelen.
Maak een blanke roux van de boter, bloem en melk deze goed kruiden.
Voeg de kaas toe.
Giet de saus over de aardappelen vervolgens 50 gr kaas erover strooien en chapelure, zet de schotel in een voorverwarmde oven op 200 gr en laat 40 min. garen.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst