Recept
« Terug naar recepten
Aardappel-ovenschotel
PT40M
Aardappel-ovenschotel
Een heerlijk aardappel-ovenschotel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappel-ovenschotel te bereiden
Aardappelen in schijven snijden.
Ajuin halveren en in ringen snijden.
Wortelen in in ringen snijden.
Neem een beboterde vuurvaste schotel beleg de bodem met aardappelen, ajuin, wortelen, ajuin en eindig met aardappelen.
Maak een blanke roux van de boter, bloem en melk deze goed kruiden.
Voeg de kaas toe.
Giet de saus over de aardappelen vervolgens 50 gr kaas erover strooien en chapelure, zet de schotel in een voorverwarmde oven op 200 gr en laat 40 min. garen.
Ajuin halveren en in ringen snijden.
Wortelen in in ringen snijden.
Neem een beboterde vuurvaste schotel beleg de bodem met aardappelen, ajuin, wortelen, ajuin en eindig met aardappelen.
Maak een blanke roux van de boter, bloem en melk deze goed kruiden.
Voeg de kaas toe.
Giet de saus over de aardappelen vervolgens 50 gr kaas erover strooien en chapelure, zet de schotel in een voorverwarmde oven op 200 gr en laat 40 min. garen.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.