Recept
« Terug naar recepten
Mediterraanse runderstoofschotel
PT180M
Mediterraanse runderstoofschotel
Een beetje herfst maar toch met een beetje een zomers karakter door de Mediterrane smaken die in deze stoofpot zitten. De tomaten, de olijven, de chorizo en de verse rozemarijn en tijm geven dit gerecht een zonnige uitstraling en een heerlijke geur in huis. En ik kan je vertellen dat niet alleen de geur heerlijk was want we hebben er hier thuis allemaal ontzettend van zitten smullen en het zal dan ook zeer zeker nog vaker op tafel komen.
Serveer er gewoon een pasta bij, of een lekker stamppotje.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Inspiratie van een recept van de supermarkt, door mijzelf gemaakt, aangepast, veranderd en met eigen foto erbij van het resultaat.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mediterraanse runderstoofschotel te bereiden
- Snijd het vlees in dobbelstenen,hak de knoflook en snij de peper fijn, snij de uien fijn, ontvel de tomaten (onderdompelen in heet water) en snij ze in blokjes, snij de Chorizo in blokjes, snij de zongedroogde tomaatjes in reepjes.
- Verwarm de olijfolie in een stoofpan en laat er de roomboter in smelten, voeg het vlees toe en bestrooi het met peper en zout, bak het vlees rondom bruin.
- Doe er daarna de knoflook, Spaanse peper, uien en Chorizo bij en roer alles goed om, laat het even pruttelen en voeg de wijn en de bouillon toe.
- Daarna voeg je de rozemarijn, tijm en de tomatenblokjes toe, laat dit ongeveer 3 uur op een klein pitje stoven en voeg de laatste 15 minuten de olijven en de zongedroogde tomaatjes toe.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Lekker met een zomerse stamppot of met pasta
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Groetjes,
Anna.
Wilmie Willemse zegt: