Als het erg warm is heb ik niet veel zin om lang in de keuken te staan en
hebben we eigenlijk alleen zin in koude gerechten. Vandaag gesmuld van deze eenvoudige witte bonensalade. De meeste witte bonensalades worden gemaakt met tonijn, gedroogde tomaatjes etc.Ik wilde eens iets heel anders en bedacht dat ik de salade ook eens "echt Nederlands" kon maken met augurkjes en uitjes. Het was heerlijk. De gebakken runderbraadworst met gebakken uien smaakte er heerlijk bij.
Recept
« Terug naar recepten
Zomerse witte bonensalade met augurk uitjes braadworst en gebakken uien
PT20M
Zomerse witte bonensalade met augurk uitjes braadworst en gebakken uien
Eenvoudige witte bonensalade met augurkjes, Amsterdamse uien en braadworst. Simpel en heerlijk.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zomerse witte bonensalade met augurk uitjes braadworst en gebakken uien te bereiden
- Spoel de witte bonen goed af in een vergiet en laat ze uitlekken. Doe de witte bonen in een kom. Meng de witte bonen met de lenteuitjes, augurkjes, Amsterdamse uien, peterselie en stukjes tomaat.
- DRESSING: Klop de balsamicoazijn, olie, peper, mosterd, honing en tabasco door
elkaar. Meng dit goed door de witte bonensalade. Laat de salade plm. 15 tot 30 minuten intrekken. Af en toe omscheppen. - Verhit 1 eetlepel olie in de koekenpan. Bak hierin de braadworstjes bruin en gaar. Als de braadworstjes bijna gaar zijn de uien even meebakken.
- Bekleed de buitenzijde van de schaal met de veldsla of rucola. Verdeel de wittebonen over de binnenzijde van de schaal.Leg in het midden de in plakken gesneden braadworst met daarover de
gebakken uien.