Recept
« Terug naar recepten
Bladerdeeghapje met roomkaas met tuinkruiden
PT15M
Bladerdeeghapje met roomkaas met tuinkruiden
Een heerlijk romig voorafje waar ik altijd heel veel succes mee boek
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bladerdeeghapje met roomkaas met tuinkruiden te bereiden
- Oven voorverwarmen op 200 graden. Plakjes bladerdeeg in vieren delen (vierkantjes). 8 vierkantjes bestrijken met water en steeds afdekken met een tweede vierkantje bladerdeeg. Eidooier los kloppen en de 8 torentjes bladerdeeg hiermee bestrijken (opletten dat de eidooier alleen de bovenkant bereikt en niet de zijkanten, dan rijst het deeg namelijk niet).
- Bestrooien met sesamzaad en in het midden van de oven 10-15 minuten bakken. Laten afkoelen. (Deze kun je rustig een paar dagen tevoren bakken, bewaren in een afgesloten trommel
- MOUSSE: roomkaas ruim tevoren uit de koelkast halen. Roomkaas mengen met bieslook, peterselie en stijfgeklopte slagroom.
- Plakjes bladerdeeg horizontaal doormidden snijden. Mousse erop spuiten. Afdekken met dakje waarop de sesamzaad zit.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Op een bord wat blaadjes sla en wat halve kerstomaatjes. Per persoon twee hapjes.