KookJij

Champignon-ham-broodje van bladerdeeg...

Geen saucijzenbroodje, geen kaasbroodje, maar champignon-ham-broodje. Bladerdeeg gevuld met champignons, ham, lente-uitjes en peterselie. Een heerijk "broodje". Lekker als tussendoortje, borrelhapje (gehalveerd) of als lunchhapje.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Champignon-ham-broodje van bladerdeeg... te bereiden

  1. Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
  2. Maak de champignons schoon. Snij ze in plakjes.
  3. Maak de lente-uitjes schoon. Snij ze in kleine stukjes.
  4. Snipper het sjalotje en de knoflook .
  5. Snij de ham in kleine stukjes.
  6. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  7. Verhit de olie in een koekenpan.Bak hierin de sjalotsnippers en de knoflook glazig. Bak de champignons even mee. Voeg de lente-uitjes toe en bak ook even mee. Roer de hamstukjes erdoor. Maak op smaak met peper, zout en paar druppels tabasco. Laat afkoelen.
  8. Kwast de ontdooide plakjes bladerdeeg in met de los geklopte eidooier.
  9. Roer een groot deel van rest van de eidooier door de champignonmassa. (klein beetje van de eidooier bewaren voor de bovenzijde).
  10. Verdeel de champignonmassa over de plakjes bladerdeeg (zie foto).
  11. Klap de bladerdeegplakjes dubbel. Druk ze goed aan met een vork (zie foto).
  12.  Bak de "champignonbroodjes" in plm. 15 - 20 minuten goudbruin in het midden van de voorverwarmde oven.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Dit soort "broodjes" eten we graag als lunchgerecht met een kopje soep.
Vegetariërs gebruiken geraspte kaas in plaats van ham.
Ook met stukjes paprika een lekker broodje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst