Dit soort "broodjes" eten we graag als lunchgerecht met een kopje soep.
Vegetariërs gebruiken geraspte kaas in plaats van ham.
Ook met stukjes paprika een lekker broodje.
Recept
« Terug naar recepten
Champignon-ham-broodje van bladerdeeg...
PT15M
Champignon-ham-broodje van bladerdeeg...
Geen saucijzenbroodje, geen kaasbroodje, maar
champignon-ham-broodje. Bladerdeeg gevuld met champignons, ham, lente-uitjes en peterselie. Een heerijk "broodje". Lekker als tussendoortje, borrelhapje (gehalveerd) of als lunchhapje.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Champignon-ham-broodje van bladerdeeg... te bereiden
- Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
- Maak de champignons schoon. Snij ze in plakjes.
- Maak de lente-uitjes schoon. Snij ze in kleine stukjes.
- Snipper het sjalotje en de knoflook .
- Snij de ham in kleine stukjes.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verhit de olie in een koekenpan.Bak hierin de sjalotsnippers en de knoflook glazig. Bak de champignons even mee. Voeg de lente-uitjes toe en bak ook even mee. Roer de hamstukjes erdoor. Maak op smaak met peper, zout en paar druppels tabasco. Laat afkoelen.
- Kwast de ontdooide plakjes bladerdeeg in met de los geklopte eidooier.
- Roer een groot deel van rest van de eidooier door de champignonmassa. (klein beetje van de eidooier bewaren voor de bovenzijde).
- Verdeel de champignonmassa over de plakjes bladerdeeg (zie foto).
- Klap de bladerdeegplakjes dubbel. Druk ze goed aan met een vork (zie foto).
- Bak de "champignonbroodjes" in plm. 15 - 20 minuten goudbruin in het midden van de voorverwarmde oven.