Ook lekker met reepjes gerookte zalm of gehaktballetjes.
In plaats van groentebouillon is kippenbouillon of vleesbouillon ook lekker
Recept
« Terug naar recepten
Zacht romige bloemkoolsoep met ham en kaas
PT15M
Zacht romige bloemkoolsoep met ham en kaas
Rest bloemkool over? Maak dan eens deze heerlijke fluweelzachte bloemkoolsoep. Lekker met hamreepjes en kaas, maar ook lekker met reepjes gerookte zalm of gorgonzola.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zacht romige bloemkoolsoep met ham en kaas te bereiden
- MET VOORGEKOOKTE BLOEMKOOL.: Verwarm de groentebouillon met de voorgekookte bloemkoolroosjes.
- Voeg de slagroom of kookroom en de geraspte kaas hieraan toe. Laat de soep zachtjes koken tot de kaas is gesmolten.
Maak de soep op smaak met wat geraspte nootmuskaat en een paar druppels tabasco. - Garneer de soep met reepjes gekookte achterham en wat gehaktepeterselie.
MET RAUWE BLOEMKOOL: Maak de bloemkool schoon en snij deze in roosjes. - Kook de bloemkoolroosjes gaar in de groentebouillon.
- VOLG VERDER HET RECEPT VANAF::::::: : Voeg de slagroom etc.....