Recept
« Terug naar recepten
Romige groene koolschotel met spek , appel en worst
PT30M
Romige groene koolschotel met spek , appel en worst
De groene kool heb ik niet gekookt, maar gewokt. Eerst spek, ui en appel gebakken en toen de groene kool erbij. Lekker met een flinke scheut room. Geen slankrecept, maar wel heel erg lekker.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige groene koolschotel met spek , appel en worst te bereiden
- Kook de geschilde en in dunne plakjes gesneden aardappelen plm. 5 minuten in water met zout.
- Laat de aardappelschijfjes goed uitlekken in een vergiet.
- Verhit de roomboter in de wok. Bak hierin de uisnippers glazig. Bak de appelblokjes en het katenspek ook even mee.
- Voeg nu beetje voor beetje de groene kool hieraan toe. Voeg steeds weer een beetje erbij als de eerdere kool wat geslonken is.
- Maak de kool op smaak met peper, zout, nootmuskaat, majoraan, paprikapoeder, karwijzaad en maggi arom:
- Roer de room door de kool en breng alles nog even aan de kook tot de groene kool beetgaar is.
- Leg een laag aardappelplakjes onderin de ovenschaal. Verdeel de kool hierover. Leg dan een laagje plakjes rookworst erover. Dan de rest van de aardappelplakjes met wat geraspte kaas.
- Zet de schaal plm. 30 minuten in het midden van een op 200 graden voorverarmde oven tot de aardappelplakjes een moie goudbruine kleur hebben gekregen.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
De aardappelschijfjes heb ik dus zelf voorgekookt, maar je kunt ook voorgekookte aardappelschijfjes uit het koelvak van de supermarkt gebruiken.