Recept
« Terug naar recepten
Spruitjesschotel met spekreepjes, walnoten, geitenkaas en honing
PT20M
Spruitjesschotel met spekreepjes, walnoten, geitenkaas en honing
Ovenschotel met spruitjes, gebakken spekjes en geroosterde walnoten, afgedekt met aardappel-geitenkaaspuree .
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spruitjesschotel met spekreepjes, walnoten, geitenkaas en honing te bereiden
- Kook de aardappelen gaar in water met zout. Laat de aardappelen goed droogstomen. Stamp de aardappelen fijn met de zachte geitenkaas. Maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Kook de schoongemaakte spruitjes in weinig water in een paar minuten beetgaar. Laat de spruitjes goed utlekken in een vergiet.
- Verhit de boter in de hapjespan. Bak hierin de spekreepjes lichtbruin.
- Voeg de gesnipperde sjalot en knoflook hieraan toe en bak even mee.
- Voeg de geroosterde walnoten en de goed uitgelekte spruitjes hieraan toe. Schep alles goed om en bak met elkaar nog een paar minuten. Maak op smaak met de lemonpepper, tabasco, honing, en eventueel nog wat zout.
- Doe de spruitjes onderin de ovenschaal.
- Dek af met de geitenkaaspuree. Strooi hier nog wat geraspte kaas over en zet de schaal in de op 200 graden voorverwarmde oven (boven- enn onder-warmte) tot de kaas goudbruin gesmolten is.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Zorg dat de spruitjes niet te gaar zijn. Je kunt ze ook rauw bakken, dus niet voorkoken, maar dan duurt het langer. In plaats van geitenkaas is kruidenroomkaas met knoflook ook lekker door de aardappelpuree.