In plaats van geroosterde walnoten zijn geroosterde pijnboompitten of geschaafde amandelen ook lekker op deze bloemkoolquiche
Lekker hoofdgerecht met een salade. Ook lekker bij de lunch.
Recept
« Terug naar recepten
Bloemkoolquiche met kaas en walnoten
PT15M
Bloemkoolquiche met kaas en walnoten
De bodem van deze quiche is van bladerdeeg. bloemkool wordt vooraf een paar minuten gekookt en gemengd met wat zacht gebakken prei-reepjes, sjalotjes en knoflook.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemkoolquiche met kaas en walnoten te bereiden
- Oven voorverwarmen op 220 graden boven- en onderwarmte OF 200 graden hetelucht.
- Bladerdeeg ontdooien. Bakvorm bekleden met bakpapier en met het bladerdeeg bekleden.
- Bloemkool in 3 tot 5 minuten beetgaar koken in weinig water met zout, afgieten en goed laten uitlekken in een vergiet. Bloemkool beetje droogdeppen met keukenpapier.
- Ondertussen olie verwarmen in een koekenpan. Hierin de sjalot- en knoflooksnippers zachtjes glazig bakken. Preireepjes toevoegen en meebakken tot ze zacht zijn. Bloemkool eraan toevoegen en alles goed door elkaar mengen. Op smaak maken met peper, zout en wat nootmuskaat.
- Eieren loskloppen met room of crème fraîche, 1/3 van de geraspte kaas en de kruidenroomkaas. Op smaak maken met wat zout en witte peper.
- Met een vork gaatjes prikken in de met bladerdeeg beklede vorm. Plakjes
kaas verdelen over het bladerdeeg. Hierover het (wat afgekoelde) bloemkoolmengsel verdelen. Eiermengsel erover gieten.
Geroosterde walnoten hierover verdelen. Restant geraspte kaas erover strooien. - Plm. 25 tot 30 minuten bakken in het midden van de voorverwarmde oven tot de quiche een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.