In plaats van kabeljauw is zalmfilet ook een optie
De saus is ook erg lekker met grote garnalen.
Lekker met rijst of aardappelpuree . Sperziebonen, doperwtjes, worteltjes met gember of een lekkere salade erbij en je hebt weer heerlijk gegeten.
Recept
« Terug naar recepten
Romige viscurry uit de wok met kabeljauw
PT25M
Romige viscurry uit de wok met kabeljauw
Blokjes kabeljauw in een licht zoete, pittige mangosaus. Een geweldige combinatie.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige viscurry uit de wok met kabeljauw te bereiden
- Kabeljauw in blokjes snijden en besprenkelen met citroensap. Uien en knoflook pellen en heel fijn snijden.
- In pan olie verhitten en hierin de blokjes vis plm. 2 minuten bakken. Vis met schuimspaan voorzichtig uit de pan nemen en apart houden.
- In restant vet fijngesneden ui, knoflook en sambal oelek 2 minuten al roerend bakken.
Tomatenpuree toevoegen en even meebakken (zo verdwijnt de zure smaak van de tomatenpuree).
Gemberpoeder, koenjit, koriander en kerriepoeder toevoegen en 1 minuut al roerend meebakken. - Mango chutney en slagroom erdoor roeren en aan de kook brengen.1 minuut zachtjes laten koken. Eventueel boter erdoor roeren (dat maakt de smaak wel heel erg zacht en lekker!)
Vlak voor het opdienen de visblokjes erdoor doen en even mee verwarmen.
Proeven en eventueel op smaak maken met wat zout.