Het originele recept van deze heerlijke kip met mango vond ik in een Duits tijdschrift.
Ik heb het recept aangepast aan onze eigen smaak en er bleef een verrukkelijk gerecht over dat we zeker vaker zullen eten.
Mijn man houdt niet van fruit in de warme maaltijd maar dit vond hij toch wel heel erg lekker.
Recept
« Terug naar recepten
Kipfilet met mango in een pittige roomsaus
PT20M
Kipfilet met mango in een pittige roomsaus
Reepjes gebakken kipfilet met verse mango en mango-chutney in roomsaus. Heerlijk met rijst. Hier blijf je van eten.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipfilet met mango in een pittige roomsaus te bereiden
- Uien en knoflook pellen en snipperen. Spaanse peper wassen, pitjes verwijderen en in dunne reepjes snijden. Mango schillen. Vruchtvlees in korte reepjes snijden. Kipfilet in reepjes snijden.
- Olie verhitten. Kip hierin lichtbruin bakken. Ui, Spaanse peper en knoflook toevoegen en even meebakken. Bestrooien met kerriepoeder en even meebakken. Slagroom, mango-chutney en bouillon toevoegen. Goed door elkaar roeren en aan de kook brengen. 5 minuten zachtjes koken. Mango toevoegen en 2 minuten meekoken. Op smaak maken met cayennepeper, zout en citroensap. Garneren met wat fijngehakte bieslook.