Recept
« Terug naar recepten
Kipfilet met mango in een pittige roomsaus
PT20M
Kipfilet met mango in een pittige roomsaus
Het recept van deze heerlijke kip met mango vond ik in een Duits tijdschrift. Ik heb het iets aangepast en er bleef een verrukkelijk gerecht over dat we zeker vaker zullen eten. Echt een succes.
Mijn man houdt niet van fruit in de warme maaltijd maar dit vond ook hij
heel erg lekker
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipfilet met mango in een pittige roomsaus te bereiden
- Uien en knoflook pellen en snipperen. Spaanse peper wassen, pitjes verwijderen en in dunne reepjes snijden. Mango schillen. Vruchtvlees in korte reepjes snijden. Kipfilet in reepjes snijden.
- Olie verhittenin een wok of hapjespan.. Kip hierin lichtbruin bakken.
- Ui, Spaanse peper en knoflook toevoegen en even meebakken. Bestrooien met kerriepoeder en even meebakken.
- Slagroom, mango-chutney en bouillon toevoegen. Goed door elkaar roeren en aan de kook brengen. 5 minuten zachtjes koken. Mango toevoegen en 2 minuten meekoken. Op smaak maken met cayennepeper, zout en citroensap. Garneren met wat fijngehakte bieslook.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker met basmati-rijst en sperziebonen